top of page

Com puc arribar a ser una persona proactiva a la feina?

Ser proactiu o proactiva representa una qualitat humana que resulta molt beneficiosa a la vida en general i, especialment, a una feina, essent així una de les qualitats més valorades a qualsevol empresa.


La proactivitat implica que la persona pren activament el control i decideix què fer a cada instant, anticipant-se als esdeveniments. Es tracta d'una qualitat que es pot aprendre i treballar, ajudant-nos a augmentar les probabilitats de trobar una feina. Llavors us plantegem la següent qüestió, com pot ser tu una persona més proactiva?


Per això profunditzarem al terme “proactivitat”; es tracta del comportament que duen a terme individus front determinades situacions i es caracteritza per l'anticipació, l'autoiniciació i l'orientació al canvi. A més a més, les persones proactives es responsabilitzen de les coses que els ocorren i tenen l'habilitat de prendre decisions en moments de pressió o circumstàncies adverses.


En relació a l'àmbit laboral, les persones proactives tenen majors beneficis i són més valorades per part de l'empresa ja que presenten canvis constructius i fomenten ambients de treball positius a les organitzacions a les que treballen.


Les qualitats i habilitats de les persones proactives a la feina serien les següents:

- Transformen les idees en accions

- Actuen front al bloqueig i es mouen per iniciativa pròpia

- Cerquen oportunitats

- Són positives i eviten el victimisme

- Prenen decisions i s'anticipen als problemes

- Són assertives i es comuniquen de forma adequada segons el que senten, el que opinen i el que necessiten

- Són constants i estan orientats/ades a acomplir amb els objectius

- Són responsables dels seus actes, tot i quan es consideren errors o la presa de decisions desafortunades

- Són perseverants a la vegada que flexibles i creatius/ves



Ara que coneixes aquestes característiques, t'animes a treballar la proactivitat i millorar en tots els aspectes, especialment en l'àmbit laboral?



El nostre programa -SOLI-UGT- compta amb la participació de SOIB i el cofinançament del Fons Social Europeu i té per objectiu la inserció en el mercat de treball de persones en risc d'exclusió social.

13 visualizaciones
bottom of page